Intohimosta uutta puhtia liiketoimintaan


Autokoulun johtaja Maarit Lintukorpi kertoi innostuneensa joitakin vuosia sitten itsensäkehittämiseen liittyvistä aiheista. Ihmisenä kasvamisen taitoja ja kokemusta kertyi useammalta alueelta: läsnäolotaitoja, erilaisten ihmistyyppien ymmärrystä, vuorovaikutustaitoja sekä valmennustaitoja. Matka minätyön maailmassa toi uusia näköaloja, lisää hyvinvointia itselle sekä kasvavan janon suuremman muutoksen toteuttamiseen.

Omalla alallaan Lintukorpi ei ensi silmäyksellä nähnyt mahdollisuuksia toteuttaa sisintä ambitiotaan, eli auttaa ihmisiä kehittymään omassa elämässään. Eteen ei etsinnästä huolimatta osunut mielenkiintoisempaakaan alaa ja yllättäen uudet tuulet löytyivät luultua lähempää.

 

Johtaja päätti siirtää itselle uutta virtaa tuoneet opit omaan yritykseen ja asiakkaille

  • Syntyi vuorovaikutus- sekä läsnäolokursseja henkilökunnalle ja oppilaille.
  • Opit siirrettiin kaikkeen toimintaan liukkaan kelin kursseista itse ajokokeeseen.
  • Työntekijät löysivät omat henkilökohtaiset vahvuutensa ja oppivat huomaamaan oppilaiden vahvuudet sekä tuomaan ne esiin.
  • Oppilaat saivat lisää paineensietokykyä, läsnäolotaitoja ja itseluottamusta.
  • Ajokokeen onnistumisprosentti kasvoi alan keskimääräisestä 75:stä 90:een.

 

Työssä ja elämässä pärjäämisen taitoja autokoulusta

Konkreettinen ajokokeen onnistumisprosentin kasvu toimii erinomaisena mainoksena. Lisäksi nuoret saavat taitopankkiinsa tärkeitä elämässä pärjäämisen ominaisuuksia: yllättävistä tilanteista ja tiukoista paikoista rauhallisin mielin selviytymistä, itsensä ylittämistä, toisten huomioonottamista, omien vahvuuksien tiedostamista sekä omien tunteiden kanssa pärjäämistä paineisissakin tilanteissa.

Vuorovaikutus- ja läsnäolotaidoilla virkistetty työyhteisö on saanut uutta puhtia ja tuloksena sekä henkilökunta että asiakkaat voivat paremmin. Aika huikea piristysruiske perinteisen liiketoiminnan sisällä, vai mitä?

 

Johtajuus alkaa siellä missä on tilaa ja luottamusta

Työssä oma tietoisuutemme on usein kiinni vanhoissa totutuissa tavoissa ja oletuksissa, joita emme välttämättä havaitse, ellemme pysähdy tutkailemaan mielemme sekä tunne- ja käytösmalliemme sopukoita. Jos huomiomme on kiinnittynyt vain siihen, mikä on näkyvillä ja numerotietona luettavissa, on vaikea synnyttää uutta, vaikka työelämässä käynnissä oleva rakennemuutos edellyttäisi kunnolla ristiinpölytettyjä käytäntöjä. Ratkaisumallit valuvat herkästi totuttuihin uomiin.

Kun kykenemme tyhjentämään mielemme ja tekemään tilaa uudelle, voi yllättävistäkin kombinaatioista löytyä uusi liiketoiminnan suunta. Tyhjän tilan luomiseen tarvitaan neutraalin utelias asenne, jonkin verran rohkeutta sekä malttia ja luottamusta antaa oivallusten nousta itsestään tietoisiksi ajatuksiksi.

 

Vain tyhjään tilaan voi tulla uutta, täyteen kuppiinkaan ei voi kaataa lisää.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *